Mirela Cioară este absolventă a Facultății de Arte și Design Timișoara la secția design vestimentar.

Designerul Mirela Cioara a debutat cu colecția Pills and Suits, un manifest  impotriva dependentei de munca, ca problematica a societatii contemporane. Prin aceasta prima colectie, Mirela Cioara s-a remarcat intr-un mod extrem de pozitiv in scena modei romanesti prin piesele propuse si abordarea extrem de creativa, indrazneata, non-conformista cu elemente neasteptate si cu articole care capteaza prin complexitatea si ineditul lor. Spiritul liber si indraznet al acesteia se remarca in ceea ce ea reuseste sa creeze si prin care surprinde in mod placut. Astfel, Mirela Cioara a reusit intr-un timp relativ scurt sa isi expuna colectia unui public avizat in diferite orase ale tarii in cadrul unor mai multor festivaluri de modă  din țară precum Becreative Sibiu, Romanian Fashion Philosophy, Timișoara Fashion Week și Kasta Morrely Fashion Week Iasi. Mirela Cioara este si designerul premiat cu locul III la Romanian Fashion Philosophy si detinatoarea premiului portalului de fashion ARIATRENDS.ro pentru New Talents.

Pills and Suits este o colecție încărcată de elemente expresive, cu un background conceptul,care abordează problematicile societății contemporane. Creațiile vestimentare produc un puternic impact vizual datorită volumelor obținute prin croiurile inteligente, capabile să modifice silueta umană. Materialele utilizate sunt specifice costumului office, stofă, poplin, bumbac.

CREATII ALE DESIGNERULUI

TINUTELE DESIGNERULUI IN LUMINA REFLECTOARELOR

Pe 7 martie 2018, Mirela Cioara a participat la Romanian Fashion Philosophy in cadrul competitiei tinerelor talente, unde a obtinut premiul „New talent Award” si aprecierea juriului compus din personalitati de pe scena modei romanesti.

Iulie 2018, tanara designer a prezentat colectia sa in cadrul Editiei a VI-a a Kasta Morrely Fashion Week.

PREMII SI DISTINCTII OBTINUTE

Mirela este unul dintre tinerele talente care merita apreciere pentru modul in care a reusit sa transmita un mesaj cu impact social intr-o colectie extrem de creativa si inedita. M-am bucurat de faptul ca juriul de la Romanian Fashion Philosophy a apreciat curajul exprimat prin colectia acesteia si faptul ca este un tanar designer cu un potential extrem. 

Cred in tinerii designeri si in potențialul acestora, iar la Romanian Fashion Philosophy 2018 m-am bucurat ca platforma Ariatrends.ro a putut oferi Mirelei unul dintre premiile competitiei.

Alina Anton

Fondator ARIATRENDS.ro

0